Diego Maradona si CTP



 Diego Maradona era dus pe ultimul drum, iar CTP și Radu Naum săreau la gâtul argentinianului cu niște texte pline de ură. Radu Naum și CTP nu ar putea să dribleze 7 cărți puse pe parchet în sufragerie, ca niște jaloane la fotbal. Cei 2 ziariști plini de ură s-ar împiedica de calorifer și ar cere fault, plus intervenția VAR.

Sa-l condamni pe Diego Maradona sau sa judeci aspru orice sud american că simpatizează cu Che Guevara sau cu Fidel Castro si in general cu ideologia de stânga, înseamnă ca nu ai cunoștințe fondate de istorie moderna. Ca roman e de înțeles, am trăit izolați si nu am avut acces la informație, plus trauma comunista care pentru foarte multi este greu de depășit. Pentru un sud american, ce aparține clasei de jos si a cărui inteligenta reușește să descifreze structurile puterii politice, va exista mereu o aversiune pentru capitalism, catolicism si USA.

Moartea lui Maradona ne-a arătat de ce unii nu vor înțelege niciodată ce înseamnă acest sport în America de Sud sau cum un “drogat” poate fi mai iubit decât un sfânt la poalele Vezuviului. Pentru ei Maradona a fost un “hoț“, un “pacalici” și un “trișor”. Pentru noi, ceilalți, a fost Maradona. 

 Moartea lui Diego Maradona a mișcat planeta de la sud la nord și de la est la vest. Ultimul care a făcut-o, când s-a stins, a fost Nelson Mandela, acum 7 ani. 

Cum să pomenești „istoria morală a sportului” când întreaga carieră lui Radu Naum există numai pentru că ești fiul unuia intr-un sistem bazat pe pile, nepotism și impostură? Zero talent. Zero orice. Diferența dintre Maradona și autorul articolului este că tot ce a făcut Maradona în viață se datorează lui Maradona și numai lui Maradona. 

Alții au răzbit în viață pentru că era tăticu cine era. Și ca un Salieri din Amadeus se bucură la moartea unui om că poate să adune și el niște celebritate prin ponegrirea unui titan. Articolele sale în mod normal au 8, 18 sau 4 comentarii. Din care jumate probabil sunt ale sale... Autorul articolului este un discipol al Religiei Mediocrității. Evident că urăște un om ca Maradona, pentru că este 100% ceea ce el nu este: talent, umanitate, geniu. 

Cine era marele moralist al planetei - un ziarist plin de venin fără niciun talent. O nulitate absolută. Diego Maradona nu a știut și nici nu va ști niciodată cine este Radu Naum, pe când Radu Naum culege și el niște click-uri pe renumele lui Maradona.

Noi rămânem în minte cu jucătorul, FOTBALISTUL Maradona, nu omul Maradona. Zeul fotbalului rămâne în sufletul nostru pentru ceea ce a arătat în teren, nu prentru câte droguri a băgat în el! E o legendă indiferent ce spune unul și altul! Maradona a fentat aproape toată echipa Angliei la Mondiale. Nu o să mai vedeți așa ceva în următorii 100 de ani. 

 Vorba lui Julius Constantinescu, un istoric cu mult umor: Meciurile de azi din Premier League au început cu un moment de reculegere în memoria lui Maradona. Pană la urmă, datorită lui Diego apare toată echipa Angliei în imaginile cu cel mai frumos gol din istorie. 

Comentarii