Kazuyoshi Miura va implini 54 de ani peste o luna

 


Kazuyoshi Miura va împlini 54 de ani pe 26 februarie, cu o zi înainte de startul noului sezon din Japonia. Asta înseamnă că va bifa al 36-lea sezon ca jucător profesionist după ce Yokohama FC a făcut anunțul oficial că i-a prelungit contractul pentru încă un sezon.

Jucatorii mari - Cantona a spus stop fotbalului la 30 de ani, frații Bender și-au anunțat retragerea la 32 de ani, Ronaldinho a jucat ultimul meci în fotbalul profesionist la 35 de ani, Zanetti și-a lungit cariera până la 41 de ani, dar undeva în Japonia, cineva nu poate sta departe de terenul de fotbal nici măcar la 54 de ani. Adevărul este că la această vârstă nu mai joacă foarte mult, drept dovadă este faptul că în campionatul trecut nu a bifat decât patru apariții, dar experiența acumulată de-a lungul timpului ii ajută pe cei mai tineri să evolueze.

Miura a fost desemnat în 1992 cel mai bun jucător japonez al anului, iar câteva luni mai târziu devenea primul nipon câștigător al premiului pentru cel mai bun fotbalist din Asia. Mai bine de jumătate dintre colegii săi din prezent au sub 28 de ani și nici măcar nu erau născuți când lui Miura i se atribuia titulatura de superstar în fotbalul asiatic. 

Nici măcar Messi nu era venit pe lume când Miura debuta în fotbalul profesionist. Se poate lăuda că a jucat fotbal pe patru continente în cinci decenii diferite. Printre cele mai importante cluburi se numără Santos, Genoa, Dinamo Zagreb, Kawasaki și Sydney. Miura este de altfel cel mai în vârstă jucător și marcator din lumea fotbalului profesionist și singurul jucător care a apărut în FIFA96 și încă mai evoluează în fotbalul profesionist. La aproape 54 de ani.

Comentarii