Va juca CSA Steaua in Liga 1 in forma actuala?

 


CSA Steaua a ajuns în Liga a 2-a , dar o declarație a lui Bumbescu a făcut valuri în presa din România, dar și în rândul suporterilor. CSA Steaua București nu va juca în Liga 1 în forma actuală, așa cum puteți vedea mai jos. 

 Există un război între FCSB, în special Gigi Becali și CSA Steaua, iar armele folosite sunt procese pe rol despre marca și bani mulți în diferite spețe. Mulți suporteri sunt supărați de deciziile lui Becali din ultimii ani care pune antrenori doar dacă aceștia se duc la biserică, deși au CV de nota 2. Alții spun că FCSB este Steaua și nu vor pleca din rândul suporterilor cu vechime. Acest club de tradiție este rupt în două mari bucăți, iar ura dintre suporteri nu este normală pentru că acum câțiva ani erau ca frații. 

 CSA Steaua a plecat din Liga a 4-a și acum a ajuns în Liga a 2-a, deși a petrecut prea mult timp în Liga a 4-a pe vremea cand Lacatuș era antrenor. Acum va juca alături de echipe de tradiție din fotbalul mare ca Petrolul Ploiești sau U CLUJ, iar faptul că are un stadion nou și suporterii mulți în spate reprezintă o forță în fotbalul românesc. 

Digi Sport a cerut un răspuns oficial din partea FRF în această speță, iar răspunsul a venit rapid. 

În urma solicitării dumneavoastră, Departamentul Juridic al FRF face următoarele precizări:

Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste. Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat. Comitetul Executiv al FRF a stabilit ca această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1. Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile.

Vă mulțumim!

Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal

Comentarii